RE: رشد در تلاوت برای عزیزانی که تازه شروع به تقلید کرده اند.
از نکات مهم دیگری که در تقلید بزرگوارانی که به تازگی شروع به تقلید کرده اند می تواند حائز اهمیت باشد همخوانی با استاد است اینکه شما همزمان با استاد بخوانید ذهن شما را برای پذیرش نغمات آماده تر می کند چراکه اغلب عزیزانی که در ابتدای راه هستند معمولا در یک خط مستقیم صوتی می خوانند و قادر نیستند به این خط مستقیم ، آهنگ مورد تقلید را اضافه کنند تلاش زیادی هم می کنند اما نمی شود گاهی ممکن است سرخورده و ناراحت هم بشوند و در تقلید سست شوند یکی از راههایی که می تواند توان آهنگین خواندن را در فرد افزایش دهد همین همخوانی با استاد است . همزمان با استاد خواندن و سپس جداگانه خواندن و باز همزمان با استاد خواندن دید شما را نسبت به تلاوت خودتان بازتر می کند . والله الموفق و المستعان
RE: رشد در تلاوت برای عزیزانی که تازه شروع به تقلید کرده اند.
با تنشکر از استاد بخشنده عزیز
اگر ممکنه مطالب جدید تر رو هم فرمائید
البته این رو هم اضافه کنم که من چند سالیه تمرین تلاوت نکردم البته روزانه مداحی برای خودم کار کردم
( نه توی هیئت )
ولی دو سه تا ایراد بزرگ دارم
1- روی پرده تلا وت نمی کنم
2- فواصل رو به درستی اجرا نمی کنم و بیشتر فکر می کنم که اجرا می کنم و لی در واقع این طور نیست.(صدای ذهنی )
3- خامی صوت را چطور از بین ببرم.
البته در این آدرس نمونه تلاوت را قرار داده ام.
اللهم زد فی قلوبنامحبة علی بن ابیطالب علیه السلام
اللهم صل علی علیِِ امیر المومنین وصی رسول الله حقاَ
RE: رشد در تلاوت برای عزیزانی که تازه شروع به تقلید کرده اند.
(۱۳۹۱-۰۹-۰۴, ۱۲:۲۹ ب.ظ)mostafatajik نوشته: با تنشکر از استاد بخشنده عزیز
اگر ممکنه مطالب جدید تر رو هم فرمائید
البته این رو هم اضافه کنم که من چند سالیه تمرین تلاوت نکردم البته روزانه مداحی برای خودم کار کردم
( نه توی هیئت )
ولی دو سه تا ایراد بزرگ دارم
1- روی پرده تلا وت نمی کنم
2- فواصل رو به درستی اجرا نمی کنم و بیشتر فکر می کنم که اجرا می کنم و لی در واقع این طور نیست.(صدای ذهنی )
3- خامی صوت را چطور از بین ببرم.
البته در این آدرس نمونه تلاوت را قرار داده ام.
سلام علیکم
تشکر از محبت شما . اغلب مطالب کلی که منجر به رشد می شود بیان شده . مابقی مطالب جزئیاتی هستند که باید با توجه به تلاوت هر شخص راهنمایی صورت بگیرد . در مورد نکاتی هم که فرمودید یک به یک نکاتی را خدمتتان عرض می کنم .
همانطور که حتما خودتان هم می دانید تمرین مداحی جای تمرینات قرائت قرآن را نمی گیرد . چراکه اولا برخلاف تلاوت قرآن از اصول منظمی پیروی نمی کند . ثانیا : استفاده از صوت در آنجا متفاوت است
این که روی پرده تلاوت نمی کنید بر می گردد به عدم شناخت اجزاء مختلف صوتتان خیلی نمی خواهم با مطالب تئوری به عنوان مثال در مورد پرده ها و نیم پرده ها و ربع پرده ها و یا اکتاو و موتیف و ریتم شما را سردرگم کنم اینها را بعدها هم می شود آموخت در حال حاضر شما فقط باید در تقلید مقیّد باشید و لاغیر .
همه چیز با تقلید است که به مرور حل می شود . قبلا هم توضیح داده ایم برخی عزیزان در همان ابتدای راه می روند سراغ گوشه های نغمات بدون اینکه حتی یک آیه را درست تقلید کرده باشند سؤال می پرسند که به عنوان مثال : بیات عجمی چیست ؟؟ چنین شخصی مسلما قاری موفقی نخواهد شد چراکه مسیر را پله پله طی نکرده .
تقلید یک کلاس آموزش عَمَلی تمام عیار است . بنابراین شما نیز برای اینکه پرده شروع تلاوتتان را مناسب انتخاب کنید باید تقلید کنید و بادقت زیاد گوشتان را قوی کنید وقتی شنوایی شما دقیق شد خودتان متوجه خواهید شد که پرده مناسب شروع شما کجاست به محض اینکه خارج شوید خودتان متوجه خواهید شد بدون اینکه بدانید این ( سل هست یا سی ) .
بنابراین دنبال تئوری نباشید که همه چیز در تقلید به دست می آید بعدها قاری می تواند همه این تئوریها را حفظ کند و بفهمد اگر اول سراغ اینها برود حفظ می کند اما نمی فهمد. متأسفانه این تئوری پردازیهای پیچیده ای که چه در زمینه صوت و چه در زمینه لحن برخی جاها مشاهده می شود آفت تقلید قاریانیست که در ابتدای راه هستند . اینها مخصوص قاریانیست که مدتهاست تقلید را شروع کرده اند و به آن پایبند بوده اند و نکته آخر در مورد خامی صوت است که این مقوله با خواندن و تمرین اصولی و نه فقط زیاد حل می شود .
تمرین اصولی یعنی همان تقلید و استمرار در آن نه اینکه هر هفته یک بار تمرین کند . هر روز باید تمرین کرد اگر نشد یک روز در میان هر چند مدت تمرین کم باشد اما نباید قطع شود . در تمرینات حرفه ای ورزشی اگر ورزشکار یک روز تمرین نکند چه اتفاقی برای عضلاتش می افتد ؟ کوچکترین اتفاق پایین آمدن کارایی عضلات است . قرائت قرآن هم امری کاملا حرفه ای و تخصصیست و نیاز به تمرینات مستمر و البته بدون فشار دارد .
***************بسم الله الرحمن الرحیم ************** باسلام برای اینکه ما زیبا قرائت کنیم باید امل از اساتیدی مانند استاد منشاوی ودیگر از اساتید تقلید کنیم خود من حقیر از استاد مشاوی درس میگیرم به امید انکه مهدی زهرا بیاید وببینیم روی ماهشرا
همیشه اولین تلاوت هایی که برای شروع تقلید از قراء استفاده می شوند دارای اهمیت ویژه ای هستند. باید این تلاوت ها را با توجه به اینکه فرد مورد آموزش هیچ سابقه ای از این استاد در ذهن ندارد انتخاب کرد. کسی که چند سال است مثلا از استاد منشاوی تقلید می کند با سبک ایشان آنقدر آشنا هست که اگر به فرض مثال تلاوتی بی کیفیت هم برای تقلید انتخاب کند بتواند جزئیات آن را تشخیص دهد اما یک فرد نوآموز این شناخت را ندارد. بنابراین باید از تلاوتی شروع به تقلید کند که دارای بهترین کیفیت ضبط باشد تا تمام جزئیات به وضوح شنیده شوند. تلاوت پیشنهادی من یک اجرای استودیویی شامل آیات ۱۸ تا ۲۶ از سوره ی یونس است که بدون هیچ گونه افکت صوتی و نویز ناشی از افت کیفیت می باشد. طوری که شنونده می تواند تمام جزئیات این تلاوت را مو به مو بشنود. در ضمن این تلاوت هم مثل اکثر اجراهای استودیویی استاد بوده که به اکتاو صدای آغاز تلاوت اوج گیری نمی کند و مناسب است برای کسانی که تازه پا به عرصه ی تلاوت گذاشته اند و قادر به استفاده از تمام وسعت صدای خود نیستند. با نثار صلواتی به روح آن استاد گرامی فایل صوتی این تلاوت را دریافت کنید...