' نوشته: بسم الله الرحمن الرحیم
با تشکر از سایت خوبتون
مهدی عمویی ماهینی هستم . عضو جدید انجمن. و 14 سالمه ودر تلاوت قرآن تازه کار هستم و بسیار زیاد احتیاج به راهنمایی شما دوستان گرامی دارم.
لطفا تلاوت کوتاهی رو که در زیر قرار میدهم گوش کنید.
http://s12.picofile.com/file/8400783750/....3gpp.html
لطفا بنده رو هم در تجوید و هم در صوت و لحن راهنمایی بفرمایید و همچنین بفرمایید که از کدام استاد تقلید کنم بهتر است."بنده بسیار به تلاوت های استاد عبد الباسط علاقه مند هستم آیا خوبه که از ایشون تقلید کنم؟"
در ضمن مشکلاتی هم دارم که در رابطه با اونها شدیدا به راهنمایی نیازمندم.
1.احساس میکنم رنگ صدام خوب نیست آیا تمرینی وجود داره برای زیبا سازی رنگ صوت و طنین؟
2.طول نفس بنده بسیار کم است با توجه به اینکه بنده تمرینات تنفسی بسیار انجام میدهم."لطفا یه تمرینی بدید که تجربه شده باشه و جواب داده باشه"
3.وقتی میخونم خیلی به حنجرم فشار میاد و زود هم خسته میشه.
4.باتوجه به اینکه در سن بلوغ قرار دارم چه کنم تا صدام آسیب نبینه؟
سلام علیکم
در خصوص علت تاخیر یا عدم پاسخگویی به پستهای جدید در تاپیک انتقادات توضیح داده شد که می تونید مطالعه کنید.
تلاوت شما دوست عزیز رو شنیدم.
بصورت کلی عرض می کنم که با توجه به تازه کار بودن و سن و سال شما که در حوالی بلوغ هستید ، به نکات زیر توجه کنید..
به هیچ وجه به صداتون فشار نیارید و از اوج خوانی و هم خوانی با تلاوت های سنگین قراء مصری پرهیز کنید تا به حنجرتون آسیبی وارد نشه.
حتی در این سالهای بلوغ از حرف زدن زیاد و داد و فریاد پرهیز کنید.
در این ایام بهترین نسخه برای رشد شما در تلاوت ، تقلید از تلاوت های استودیویی استاد منشاوی هست. به دلیل اینکه در این تلاوت ها اوج گیری آنچنانی وجود نداره که به حنجره ی شما آسیب بزنه و در آرامش و راحتی حنجره می تونید به تدریج به مقامات تلاوت مسلط بشید. البته در همون تلاوت های استودیویی هم از هم خوانی با استاد در اون پرده ی صوتیی که تلاوت می کنن پرهیز کنید و سعی کنید بعد از تقلید از استاد ، اعوذ بالله تلاوت رو در پرده ی بم صدای خودتون بگید که صداتون بالا نیفته. در هنگام تمرین تلاوت ، هر جا که صداتون خسته شد تمرین رو متوقف کنید تا روز بعد.. با حنجره ی خسته به هیچ وجه تمرین نکنید. ممکنه اوایل حتی با پنج دقیقه خوندن هم به خستگی برسید اما مهم نیست. تمرین رو تعطیل کنید تا روز بعد. کم کم زمان تمرین شما بیشتر خواهد شد.
صدای شما به دلیل تازه کار بودن و البته دوران بلوغ ، ملاک تشخیص مناسبی برای رنگ یا طنین نداره. باید به مرور و بعد از چند سال تمرین ، خودش رو نشون بده تا بشه راجع به رنگ صدا قضاوت کرد. پس زیاد به این نکته که رنگ صداتون رو نمی پسندید ، بها ندید و ناامید نشید. کم کم صداتون دلنشین تر خواهد شد.
برای نفس هم فعلا نکته ی خاصی لازم نیست که بهتون گفته بشه. به مرور که تمرین و تقلید می کنید ، بصورت تجربی به نفس بیشتر خواهید رسید.
برای تجوید سعی کنید به کلاس تجوید برید یا حداقل در اینترنت جستجو کنید و از آموزش های اینترنتی که بصورت صوتی یا تصویری هست استفاده کنید. به هر حال کلاس رفتن و رودررو با استاد کار کردن اولویت داره.
فعلا نکته ی مهم همونه که در بالا عرض کردم. تقلید از تلاوت های استودیویی استاد منشاوی و بصورت محدود و تدریجی و نه با فشار تمرین زیاد که صداتون خراب بشه. فعلا از تلاوت های مجلسی استاد منشاوی تقلید نکنید. چون اونها اوج گیری بیشتری دارن و مناسب صدای شما نیستن. در صورت امکان به جلسات آموزش تلاوت حضوری برید و نزد اساتید تمارینتون رو ارائه بدید. در همین تاپیکی که حضور دارید نکات مختلفی به دوستان گفته شده که شما می تونید از ابتدا بخونید و جواب سوالاتتون رو بگیرید. یکی از تلاوت هایی که به سایرین پیشنهاد شده تلاوت سوره ی یونس از استاد منشاوی هست که لینکش قبلا به دوستان در این تاپیک تقدیم شده. اون رو هم اگه گیر نیاوردید می تونید از تلاوت هایی مثل ( بقره 189 الی 210 ) یا ( انسان ، فجر ، حمد ) استفاده کنید که در اینترنت موجود هستن و می تونید با جستجو در گوگل پیدا کنید. و اینها هم اگر نشد از هر کدوم از تلاوت های استودیویی استاد منشاوی که تقلید کنید مفید خواهد بود. این نکات کلی بود که فعلا برای شما راهگشاست. اما به دلایلی که در تاپیک انتقادات براتون نوشتم ، فعلا امکان پاسخگویی مستمر در این انجمن نیست که بتونیم مدام با هم مرتبط باشیم و روند تمرینی داشته باشیم. موفق باشید..